Nybörjare i poker

Jag har aldrig sett på mig själv som en typisk pokerspelare. Faktum är att jag inte tror att jag har rätt nerver för det. Om det är sant att poker mer än något annat handlar om att kunna hålla sig cool och observera de andra spelarna är jag så gott som körd. Trots det har tiden blivit mogen för mig att damma av min gamla kortlek och försöka lära mig en sak eller två om poker. Om inte annat kan det vara en god lärdom när det kommer till att läsa av andra människor.

Så för att överblicka vad jag redan kan:
Det finns 52 kort i en kortlek. Ess är, för det mesta, något bra.
Nu behöver jag bara lära mig resten.
Tydligen är det något man kan göra på PokerOffice, men jag tvivlar på att jag ens har terminologikunskaperna att förstå reglerna. För att vinna pengar borde jag  kanske bara förlita mig på nybörjarturen och gå direkt till spelborden istället…

Jag har faktiskt en viss erfarenhet av Yatzy-spelande med kompisar. Visst, det är inga kort inblandade i det spelet, men det är fortfarande samma poängräkning med kåk, färg, stege och så vidare. Faktum är att jag inte tror att det skadar att spela lite Yatzy innan man sätter igång med pokern, just för att undvika att skämma ut sig själv på kasinot.

På det sättet skulle man lära sig grunden. Det finns ju flera sätt att spela poker på, men Texas Hold’em är den stora favoriten verkar det som. Det är förmodligen Texas Hold’em på en online poker-sida som jag kommer att satsa på, med tanke på hur bekvämt det är att starta anonymt. Så lite genans som möjligt, tack.

Även om jag förstås inte skulle tacka nej till en potentiell hög pengar en vacker dag, så är jag faktiskt mest nyfiken på den sociala delen av spelet. Spelande är lika gammalt som historieberättande eller att göra eld – gud vet hur många vänskaper och strider det har resulterat i under årens gång.

Jag antar att vid en viss punkt kan man tekniken så väl att man kan börja ägna ordentlig uppmärksamhet åt de andra spelarna vid bordet. Det sägs att alla har något som avslöjar dem. Utan att ha en aning om vad mitt är, skulle det vara intressant att försöka spåra små skillnader i de andra spelarnas beteenden och lära sig hur man använder det till sin fördel. När man väl kunde det skulle man verkligen ha ett övertag. Till dess ska jag försöka komma ihåg att det inte kommer bringa in särskilt stora pengar att ha alla kort i rött…
Poker – här kommer jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *